Serien om Ditte och Felix

Första delen i en serie pć fyra planerade böcker. Den handlar om tvć ungdomar, Ditte och Felix som träffas pć en ö i skärgćrden.
Kategori: Spännande deckare för barn och ungdom mellan 8-13 ćr.
Förlag: BonnierCarlsen

 

 

KrÄköns hemlighet

2004
KrÄköns hemlighet

Felix paddlar ut till sin favoritö dÀr han brukar fÄ vara ensam. Men den hÀr gÄngen möter han Ditte som ocksÄ tagit sig dit för att fÄ vara ifred. De upptÀcker nÄgot dramatiskt och mÀrker samtidigt att de trivs i varandras sÀllskap. DÀrför beslutar de att tillbringa en dag pÄ KrÄkön. Men nÀr kvÀllen nÀrmar sig rÄkar de in i nÄgot riktigt obehagligt. Det blir inte bÀttre av att ingen vet var de Àr och att mobilerna Àr obrukbara.

 

TilltrÀde förbjudet

2005
TilltrÀde förbjudet

Detta Àr den andra boken om Felix, som bor vid vattnet, och Ditte pÄ andra sidan viken. Mystiska ljussken och mörklagda bÄtar vÀcker deras nyfikenhet och i augustimÄnens sken ger de sig ut pÄ livsfarlig spaning. Vad de inte vet Àr att nÄgon smider planer för just den hÀr natten.


Bonnier Carlsén ca:pris 100:- plus porto

 

Nattvakt

2006
Nattvakt

Vad Àr det som hÀnder i den idylliska HÄllsviken? Nattetid försvinner motorer och bÄtar för miljonbelopp. Felix och Joakim tar saken i egna hÀnder och gÄr nattvakt pÄ en bÄtklubbsbrygga. NÀr Ditte Àntligen dyker upp har hon helt andra planer. Planer som leder henne och Felix rakt in i stormens öga.