Serien om János och Marja

Det hr r frsta delen i en serie p tre bcker om Marja och Jnos, som trffas p en prstgrd i smland dr de r sommarbarn.

Kategori: Spnnande deckare fr barn och ungdom mellan 8-13 r.

Frlag: Rabn & Sjgren

 

 

Vid nästa fullmåne

1996
Vid nästa fullmåne

Trettonårige János är sommarbarn på prästgården i Kniared. En dag kommer Marja dit. Men hon trivs inte och János gör vad han kan för att hon ska stanna tiden ut.En natt händer något oväntat i det lilla samhället. Något som sätter skräck i invånarna i Kniared. Marja och János får fullt upp att lösa gåtan. Snart inser de att den vackra fullmånen har en av huvudrollerna i dramat.

 

Säkra spår

1998
Säkra spår

13-åriga Marja och den ett år äldre János har längtat efter varandra hela vintern. Nu möts de igen på prästgården i Kniared. Den här sommaren blir inte heller något saftkalas. János nyfikenhet leder honom ut på farlig spaning och Marja känner sig arg och ledsen. Vem är det han träffar i hemlighet på byn? Tolls János får reda på det.

 

I Nattens mörker

2000
I Nattens mörker

Det är den tredje sommaren på prästgården för Marja och János. De börjar känna sig för stora för att vara sommarbarn. Men när den värdefulla madonnan i byns kyrka blir stulen får de annat att tänka på. Marja hör ett underligt telefonsamtal och János får upp ett alldeles eget spår. Tyvärr betyder det att han är borta mycket och Marja tröstar sig på annat håll.