Flygserien i 4 delar

Det hr r frsta delen i en serie p fyra bcker om Jonas och Lovisa och hans flygande faster i Smland.

Kategori: Spnnande deckare fr barn och ungdom mellan 9-15 r.

Frlag: Rabn & Sjgren

 

 

Flyg för livet!

1993
Flyg för livet!

Jonas första sommarlov hos faster Rita blir en resa rätt in i äventyret. Vem flyger omkring med ett mörklagt plan i skymningen? Faster Rita beslutar sig för att ta reda på det. Men den här gången tar hon för stora risker. Snart ser de mörkt ut för Jonas och hans faster. Ingen vet var de är. Ingen utom den där retsamma tjejen Lovisa.

 

Farlig spaning

1994
Farlig spaning

Jonas är åter på besök hos sin flygande faster Rita i Småland. I år har han lovat sin mamma att hålla sig lugn. Men redan första kvällen ser Jonas något som leder honom och Lovisa ut på farlig spaning. Ska de våga berätta vad de sett för faster Rita?

 

Brandrisk 5

1995
Brandrisk 5

Jonas tillbringar sin tredje sommar hos sin flygande faster i Småland. Hon bjuder honom som vanligt på hisnande flygupplevelser. Men vem tillhör de brända benen som de hittar i skogen? Och vem eldar under brandförbud? Lovisa vill inte jaga bovar utan bara vara med Jonas. Men till slut har hon inget val.

 

Novemberdimma

1997
Novemberdimma

Novemberlovet blir inte det lugna avbrott i skolarbetet som Lovisa tänkt sig. Allt börjar redan under flygresan till Jonas. Och värre blir det när de besöker hans farmor i hennes stora, spöklika hus. Vem är det som smyger omkring i trädgården? Och vart försvinner alla nya bilar i trakten? Polisen har inte lyckats lösa gåtan, men det avskräcker inte Jonas och Lovisa. Kanske kan de få hjälp av Jonas flygande faster även denna gång?