Pelargoner

Sedan slutet på 90-talet är jag en passionerad pelargonsamlare. Men efter att ha varit lycklig ägare till ca 400 sorter, har jag idag koncentrerat mig på ungefär 150 äldre sorter med en egen historia. Denna släktforskning med pelargoner fascinerar mig mycket och särskilt då de personer som genom sitt vårdande av släktblomman har bevarat sorterna fram till idag.

Samlingen innehåller verkligen juveler från början på 1800-talet och framåt. Min kärlek till pelargonen har lett fram till två pelargonböcker där jag berättar om hur det hela började och presenterar mina favoritsorter.

 

 

 

pelargon blad
 

Älskade pelargoner

pelargon blad

Den här boken tillägnas alla som någon gång kommit i kontakt med en pelargon. Här berättar jag om hur det började och presenterar alla mina favoriter hittills, blandat med mycket fakta och tips. Många säger att de efter att ha läst boken har smittats av pelargonbacillen. Och sämre sjukdom kan man ju ha. Vackra bilder på alla sorterna som nämns.

Ny tredje upplaga 2010

 

Passion för pelargon

pelargon

I den här boken fördjupar jag mig i olika favoritgrupper av pelargoner och bjuder på fler fantasiska historier om gamla sorter som har prytt slott och koja. Ett kapitel ägnas åt Elin Wägner och hennes LillaBjörka där pelargonerna alltid prunkade i salsfönstret. Här finns även ett helt kapitel om vinterförvaring som ofta är det som oroar pelargonälskaren mest. Över hundra bilder på de rara sorterna.

Ny andra upplaga 2010

 

pelargon blad