Älskade pelargoner Visa fler i serien...

2010
Älskade pelargoner

Den hÀr boken tillÀgnas alla som nÄgon gÄng kommit i kontakt med en pelargon. HÀr berÀttar jag om hur det började och presenterar alla mina favoriter hittills, blandat med mycket fakta och tips. MÄnga sÀger att de efter att ha lÀst boken har smittats av pelargonbacillen. Och sÀmre sjukdom kan man ju ha. Vackra bilder pÄ alla sorterna som nÀmns.

Ny tredje upplaga 2010 Mer information...

 

Passion för pelargon Visa fler i serien...

2009
Passion för pelargon

I den hĂ€r boken fördjupar jag mig i olika favoritgrupper av pelargoner och bjuder pĂ„ fler fantasiska historier om gamla sorter som har prytt slott och koja. Ett kapitel Ă€gnas Ă„t Elin WĂ€gner och hennes LillaBjörka dĂ€r pelargonerna alltid prunkade i salsfönstret. HĂ€r finns Ă€ven ett helt kapitel om vinterförvaring som ofta Ă€r det som oroar pelargonĂ€lskaren mest. Över hundra bilder pĂ„ de rara sorterna.

Ny andra upplaga 2010 Mer information...

 

Nattvakt Visa fler i serien...

2006
Nattvakt

Vad Àr det som hÀnder i den idylliska HÄllsviken? Nattetid försvinner motorer och bÄtar för miljonbelopp. Felix och Joakim tar saken i egna hÀnder och gÄr nattvakt pÄ en bÄtklubbsbrygga. NÀr Ditte Àntligen dyker upp har hon helt andra planer. Planer som leder henne och Felix rakt in i stormens öga.

 

TilltrÀde förbjudet Visa fler i serien...

2005
TilltrÀde förbjudet

Detta Àr den andra boken om Felix, som bor vid vattnet, och Ditte pÄ andra sidan viken. Mystiska ljussken och mörklagda bÄtar vÀcker deras nyfikenhet och i augustimÄnens sken ger de sig ut pÄ livsfarlig spaning. Vad de inte vet Àr att nÄgon smider planer för just den hÀr natten.


Bonnier Carlsén ca:pris 100:- plus porto

 

KrÄköns hemlighet Visa fler i serien...

2004
KrÄköns hemlighet

Felix paddlar ut till sin favoritö dÀr han brukar fÄ vara ensam. Men den hÀr gÄngen möter han Ditte som ocksÄ tagit sig dit för att fÄ vara ifred. De upptÀcker nÄgot dramatiskt och mÀrker samtidigt att de trivs i varandras sÀllskap. DÀrför beslutar de att tillbringa en dag pÄ KrÄkön. Men nÀr kvÀllen nÀrmar sig rÄkar de in i nÄgot riktigt obehagligt. Det blir inte bÀttre av att ingen vet var de Àr och att mobilerna Àr obrukbara.

 

Älskade pelargoner Visa fler i serien...

2003
Älskade pelargoner

Den hÀr boken tillÀgnas alla som nÄgon gÄng haft med en pelargon att göra. Hon guidar oss genom ett hÀndelserikt pelargonÄr dÀr mÀnniskors och blommors historier vÀver en hyllning till en fantastisk krukvÀxt. Förutom att den tÄl det mesta och finns i oÀndliga variationer Àr pelargonen ocksÄ utmÀrkt som snittblomma, vacker som eternell och utsökt i bakverk och som ingrediens i doftande potpurrier. Rikt illustrerad. Mer information...

 

I Nattens mörker Visa fler i serien...

2000
I Nattens mörker

Det Àr den tredje sommaren pÄ prÀstgÄrden för Marja och Jånos. De börjar kÀnna sig för stora för att vara sommarbarn. Men nÀr den vÀrdefulla madonnan i byns kyrka blir stulen fÄr de annat att tÀnka pÄ. Marja hör ett underligt telefonsamtal och Jånos fÄr upp ett alldeles eget spÄr. TyvÀrr betyder det att han Àr borta mycket och Marja tröstar sig pÄ annat hÄll.

 

Arvid bland molnen Visa fler i serien...

2000
Arvid bland molnen

LÀstrÀningshÀfte om ÄttaÄrige Arvid som flyger för första gÄngen med sin pappa nÀr de tvingas nödlanda efter motorhaveri.

 

Fabian och friheten Visa fler i serien...

1999
Fabian och friheten

Aldrig hade Fabian kunnat tro det. Men plötsligt Àr han pappa till tre lurviga smÄ marsvin. Hans lilla dotter Hedda Àr den busigaste av dem. JÀmt försvinner hon och Fabian mÄste vakta henne noga. Men en dag kommer hon inte tillbaka.Fabiola sörjer och Fabian bestÀmmer sig för att ge sig ivÀg för att leta efter henne. I början verkar allt gÄ bra. Men sen dyker hunden Mix upp..

 

Nelson blir rÀdd Visa fler i serien...

1999
Nelson blir rÀdd

LÀstrÀningshÀfte om hunden Nelson som springer bort i skogen efter en hÀstolycka.

 

Mia, Malin och Lurvas Visa fler i serien...

1999
Mia, Malin och Lurvas

LÀstrÀningshÀfte om tvillingarn Mia och Malin som rÀddar en kalv undan ett förskrÀckligt ÄskvÀder.

 

SÀkra spÄr Visa fler i serien...

1998
SÀkra spÄr

13-Äriga Marja och den ett Är Àldre Jånos har lÀngtat efter varandra hela vintern. Nu möts de igen pÄ prÀstgÄrden i Kniared. Den hÀr sommaren blir inte heller nÄgot saftkalas. Jånos nyfikenhet leder honom ut pÄ farlig spaning och Marja kÀnner sig arg och ledsen. Vem Àr det han trÀffar i hemlighet pÄ byn? Tolls Jånos fÄr reda pÄ det.

 
 

Mina böcker

Carin och FriolinaVisa fler i serien...

1998
Carin och Friolina

Precis som mÄnga andra bÀr Carin pÄ drömmen om en egen hÀst. Den blir uppfylld men knappast pÄ det sÀttet hon vÀntat sig. Hon fÄr ocksÄ kÀnna pÄ hur jobbigt det Àr med ansvaret för en hÀst. Pappa stöttar henne förstÄs men han stÀller ocksÄ krav. Och snart ska Lina ridas in.LÀngre fram hÀgrar hopptÀvlingar. BÀsta kompisen Nina tÀvlar redan pÄ hög nivÄ.

 

Carin och Friolina hÄller ihopVisa fler i serien...

1998
Carin och Friolina hÄller ihop

Det hÀnder mycket i Carins liv den hÀr hösten. Först fÄr hon en lillasyster och sedan blir hon antagen i ridklubbens hopplag. För hennes ponny Friolina Àr tokig i att hoppa. Men ingenting blir som hon tÀnkt sig. Hennes kompis sviker henne för en ny tjej i klassen och inte verkar hon vÀlkommen i laget heller. Alla verkar ta avstÄnd frÄn henne, alla utom Tobias.

 

Vad ska hÀnda nu, Carin?Visa fler i serien...

1998
Vad ska hÀnda nu, Carin?

Det var grymt att Àlska sin hÀst och sedan vÀxa ifrÄn den. DÄ kom Carins pappa pÄ idén att lÄta Friolina fÄ ett föl. Carin hade ÀndÄ inte sÄ mycket tid nu dÄ hon börjat högstadiet. Fullt med lÀxor och nya kompisar. Hanna i nian, till exempel, vad ville hon egentligen? Vad Tobias ville var solklart. Han verkade bara inte fatta att en annan stod först i kön.

 

NovemberdimmaVisa fler i serien...

1997
Novemberdimma

Novemberlovet blir inte det lugna avbrott i skolarbetet som Lovisa tÀnkt sig. Allt börjar redan under flygresan till Jonas. Och vÀrre blir det nÀr de besöker hans farmor i hennes stora, spöklika hus. Vem Àr det som smyger omkring i trÀdgÄrden? Och vart försvinner alla nya bilar i trakten? Polisen har inte lyckats lösa gÄtan, men det avskrÀcker inte Jonas och Lovisa. Kanske kan de fÄ hjÀlp av Jonas flygande faster Àven denna gÄng?

 

Orpan försvinnerVisa fler i serien...

1997
Orpan försvinner

Bilderbok om Orpan som en dag bara försvinner. Tuppen Sune, dvÀrghönan Tofsa och föredetta burhönan Ingela ger sig ut för att leta. DÄ dyker grÀvlingen upp. Hur ska det gÄ för Orpan, hennes kycklingar och Ingela som inte kan ruva?

 

Vid nÀsta fullmÄneVisa fler i serien...

1996
Vid nÀsta fullmÄne

TrettonÄrige Jånos Àr sommarbarn pÄ prÀstgÄrden i Kniared. En dag kommer Marja dit. Men hon trivs inte och Jånos gör vad han kan för att hon ska stanna tiden ut.En natt hÀnder nÄgot ovÀntat i det lilla samhÀllet. NÄgot som sÀtter skrÀck i invÄnarna i Kniared. Marja och Jånos fÄr fullt upp att lösa gÄtan. Snart inser de att den vackra fullmÄnen har en av huvudrollerna i dramat.

 

Orpan tar tÀtenVisa fler i serien...

1996
Orpan tar tÀten

Bilderbok om den kloka hönan Orpan som leder sina vÀnner till ett nytt hem nÀr det gamla brunnit. Mycket hÀnder pÄ vÀgen men Orpan klarar skivar genom att anvÀnda sin list.

 

Dubbel matglÀdjeVisa fler i serien...

1996
Dubbel matglÀdje

En enkel och hÀrlig kokbok för nybörjaren och finsmakaren.
Alla favoritrecept genom Ă„ren finns med. Max fem ingredienser per recept.
Min mor Ria WÀgner och jag skrev den hÀr tillsammans nÄgra Är innan hon gick bort.

 

Brandrisk 5Visa fler i serien...

1995
Brandrisk 5

Jonas tillbringar sin tredje sommar hos sin flygande faster i SmÄland. Hon bjuder honom som vanligt pÄ hisnande flygupplevelser. Men vem tillhör de brÀnda benen som de hittar i skogen? Och vem eldar under brandförbud? Lovisa vill inte jaga bovar utan bara vara med Jonas. Men till slut har hon inget val.

 

Farlig spaningVisa fler i serien...

1994
Farlig spaning

Jonas Àr Äter pÄ besök hos sin flygande faster Rita i SmÄland. I Är har han lovat sin mamma att hÄlla sig lugn. Men redan första kvÀllen ser Jonas nÄgot som leder honom och Lovisa ut pÄ farlig spaning. Ska de vÄga berÀtta vad de sett för faster Rita?

 

Fabians fantastiska resaVisa fler i serien...

1994
Fabians fantastiska resa

NÀr Fabian fick reda pÄ Fabiolas planer att resa till Italien med pojken Henrik, trodde han inte pÄ det först. Men Fabiola Àr ett envist marsvin. Snart var de pÄ vÀg i ett jÀttelikt flygplan till staden Rom. De rÄkar förstÄs genast i farligheter och Fabian mÄste varna Fabiola för det mesta. Utan deras nya vÀn fladdermusen An

 

Flyg för livet!Visa fler i serien...

1993
Flyg för livet!

Jonas första sommarlov hos faster Rita blir en resa rÀtt in i Àventyret. Vem flyger omkring med ett mörklagt plan i skymningen? Faster Rita beslutar sig för att ta reda pÄ det. Men den hÀr gÄngen tar hon för stora risker. Snart ser de mörkt ut för Jonas och hans faster. Ingen vet var de Àr. Ingen utom den dÀr retsamma tjejen Lovisa.

 

Fabian och FabiolaVisa fler i serien...

1992
Fabian och Fabiola

Livet hos pojken Henrik Àr pÄ tok för fridfullt för marsvinet Fabian. SÄ nÀr korpen SvartnÀbb lockar med ett nytt Àventyr sÄ kan han inte motstÄ frestelsen. Vad Àr det för ett djur som skrÀmmer skogens invÄnare pÄ nÀtterna? Fabian Àr fast besluten att ta reda pÄ det. Och sÄ trÀffar han en alldeles speciell vÀn.

 

Var finns Fabian?Visa fler i serien...

1991
Var finns Fabian?

Livet pÄ landet var inte sÄ lÀtt som Fabian hade trott. Ugglan och rÀven Àr stÀndigt pÄ jakt och vildkaninen Sofie försöker lÀra honom hur man klarar livhanken. Sen rÄkar de bÄda ut för den förskrÀckliga krÄkan SkrÀn-Lisa. Men kanske kan de fÄ hjÀlp av pojken Henrik...?

 

Fabian har rymt!Visa fler i serien...

1989
Fabian har rymt!

Marsvinet Fabian rymmer frÄn en zoologisk affÀr. Han hamnar mitt i det stora Àventyret. Han vill till landet, men pÄ vÀgen trÀffar han katterna Moll och Dur.Deras vÀnner försvinner pÄ nÀtterna. Fabian försöker lösa gÄtan tillsammans med sina vÀnner. En spÀnnande deckare för 5 - 10 Är.